Hem

På måndag, 18 december, är vårt kursprogram för våren 2018 tillgängligt för läsning, men det går inte att anmäla sig förrän den 3 januari 2018 klockan 0900. Det går heller inte att förboka sig på något sätt. Studera kursbeskrivningarna och se vad som passar dig till innehåll och tid. Den 3 januari kommer vi att ha öppet i vår föreningslokal på Larmvägen 8A kl. 0900-1400 om du vill ha hjälp med råd om lämplig kurs eller med anmälan.
 

 

Nu är snart 2017 ett avslutat kapitel. Med gott resultat, vill vi påstå. Vi kan blicka tillbaka på många fullbokade kurser, liksom ett stort antal besökare på IT-träffpunkten och Öppet Hus samt uppskattade medlemsmöten, m.m. Nu gäller det att spänna bågen inför 2018! Den viktigaste förutsättningen är engagerade och intresserade medlemmar. Och det har vi haft sedan starten 1999! Vi hoppas naturligtvis att det även skall bli så nästa år. Därför ber vi dig, som redan är medlem att hjälpa till genom att förnya ditt medlemskap. Det gör du genom att  betala 250:-, som är medlemsavgiften för 2018, till bankgiro 476-9774 senast 2018-01-31. 
Är du inte medlem, är du välkommen att anmäla dig! Det gör du här.

Tack på förhand och välkommen till ett nytt SeniorNet-år!

Under våren kommer vi att genomföra ett antal aktiviteter utöver våra kurser, Öppet Hus och IT-träffpunkten.

2018-02-19 Årsmöte Årsmötesförhandlingar
2018-04-16 Medlemsmöte Föreläsningar
2018-05-23 Vårutflykt  

 

Nu är sista kursen för hösten och därmed även kursåret 2017 avslutad.  Det var kurs 5, Windows 10 fortsättning/för datorvana. Webbredaktören, som förresten blamerade sig genom att undra om det var en nybörjarkurs, mötte ett trevligt gäng i full fart med att repetera förra träffens program och sedan steg för steg lära känna e-postprogrammet Outlook med alla dess inställningar.Det märktes att julen närmade sig. Ute snöade det ymnigt, och på fikabordet brann levande ljus. Den goda pepparkakan inte att förglömma.Ja, den brann inte, men smakade gott! Alla verkade överens om att Windows blir man aldrig fullärd i. Alltså kom frågan:"Vad finns det för fortsättning på den här kursen? Kanske något med egen dator?"
(Bilden till vänster är klickbar)

 

Föreningens syfte är att främja äldre (55+) personers användning av informationsteknologin och att lära dem utnyttja dess möjligheter. För att uppnå detta ska föreningen erbjuda medlemmar kurser och möten för utbildning, information, problemlösning och allmän diskussion. Föreningen ska också stimulera medlemmar till ökad social samvaro.
 

 

Kurser, IT Träffpunkt, Öppet hus och andra aktiviteter

Stämmer föreningens syfte med verkligheten? Ja, genom att medlemmar erbjuds att, mot en blygsam avgift, delta i vår kursverksamhet. Kurser anordnas i Microsofts operativsystem, datorhantering, bildhantering med mera. Vi kan numera också erbjuda kurser i surfplattor och smarta telefoner där man arbetar på egen surfplatta/telefon. I överensstämmelse med föreningens motto – ”Den som kan lite mer hjälper den som kan lite mindre” – lotsar kursledare och assistenter deltagarna genom de olika kurserna. 
Vår kurslokal på Larmvägen 4C är utrustad med tolv datorer. Vi har nu också en 75” TV som används i stället för projektor,
I föreningslokalen på Larmvägen 8A erbjuds på onsdag förmiddag IT Träffpunkt för både medlemmar och icke-medlemmar. Alla är då välkomma för att diskutera datorfrågor och använda våra Windows-datorer. På torsdag eftermiddag kan våra medlemmar delta i Öppet hus-verksamhet. De kan då ta med egen laptop/surfplatta/smart telefon för att få hjälp eller bara ta en fika och prata lite data.
Utöver schemalagda aktiviteter har vi också föreläsningar i olika ämnen. Varje vår har vi en bussresa till något intressant resmål. Och naturligtvis har vi julfest! Två gånger om året har vi välkomstmöte för nytillkomna medlemmar då vi presenterar vår förening och vad vi gör.
 
 

 

 
 

 

 

 

 
 

Det var en trevlig syn som mötte oss när vi kom till Träffpunkt Ringstorp för den nu traditionella jullunchen. Borden var trevligt dukade, granen klädd, glöggen varm och tomtemor och tomtefar fanns på plats. Så det var bara att ta ett glas glögg, kanske kasta ett öga på vinstbordet för att kolla vad man tänkt vinna på lotteriet och mingla lite med gamla bekanta. För snart nog var det dags för Ingrid att hälsa välkommen till bords.