Hem

Nu tar vi sommarlov på SeniorNet. Åtminstone en del av oss. Sista dagen för IT Träffpunkt är 16 maj och sista dagen för Öppet Hus är 17 maj. Vi öppnar igen i mitten av augusti.

Följ med på utflykt till vackra Österlen den 23 maj
Vi börjar resan med att åka till det charmiga Hurva Gästis där vi äter härliga smörgåsar med gott kaffe. Därefter besöker vi Gunnarshögs gård där man förädlar raps till rapsolja. Lunchen serveras på trevliga hotell Svea i Simrishamn.
Nästa besök blir på Autoseum i Simrishamn. Här finns förutom en hel del bilar också massor av prylar från 50 och 60-talet. Vi reser vidare genom det vackra landskapet där fruktträden står i blom och våren är verkligen här. Från bussen ser vi Kivik, Ravlunda och de vackra Brösarps backar. Innan vi beger oss tillbaka till Helsingborg serveras vi eftermiddagskaffe på mysiga Alunbrukets kaffestuga.
 

Läs hela programmet och hur du anmäler dig här:

Måndagen den 16 april var det dags för ett nytt medlemsmöte på SeniorNet. Som vanligt höll vi till på Träffpunkt Ringstorp där drygt 80 medlemmar infann sig.

Mötet inleddes med att Stig Gartér, som är ordförande i föreningen sedan årsmötet, presenterade sig.

Första föreläsningen hade rubriken Handla på nätet: Något för mig?

Elin Palmlund och Fredrik Falkenström, konsumentrådgivare i Helsingborg, berättade om vad de kan hjälpa till med. De gick genom lagstiftningen, vilka lagar som styr allmänt och i synnerhet vad som gäller när man handlar på nätet. Det viktigaste är att tänka efter före – är det något som verkar för bra för att vara sant så ska man vara försiktig. Kolla upp säljaren så långt det är möjligt och läs noga genom avtalsvillkoren! Gör gärna en skärmdump på en eventuell beställning och spara all kommunikation med företaget vid en eventuell reklamation eller om en vara returneras. Var skeptisk och betala inte i förskott – ta hellre en faktura i efterhand även om det kan innebära en viss faktureringsavgift. Bilderna som visades hittar du här files/Frelsning_SeniorNet_nthandel_180416.pdf

Alla är välkomna att ställa frågor till konsumentrådgivarna och vi fick ett antal länkar där man kan få mycket information. Deras hemsida: https://helsingborg.se/bo-bygga-och-miljo/konsumentradgivning/

En användbar sida om e-handel med mycket tips: https://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/olika-kopsituationer/handla-pa-natet/

En sida om Postnords nya avgift för paket från länder utanför EU:  https://www.postnord.se/ta-emot/hamta-brev-och-paket/fran-annat-land-import/forandringar-1-mars?inpn_c=moms&inpn_i=priv-cs3

Efter denna föreläsning fick medlemmarna lite föreningsinformation av Stig Gartér och Udo Jansen som är kursansvarig. Dessutom informerade Ingrid Bjerne om den kommande vårutflykten som ska äga rum den 23 maj.

Sedan var det dags för efterlängtat kaffe. Och tydligen var många enormt pratsugna för ljudnivån närmade sig smärtgränsen!

Efter fikapausen var det dags för Mickey Missler från IT-gymnasiet att föreläsa om Molntjänster och hur hantera data/bilder av vikt.

Det finns många olika molntjänster att välja på – gratis upp till en viss mängd som är olika för de olika tjänsterna. Mickeys handfasta råd var dock lite oväntat – det du verkligen vill spara för framtiden bör du skriva ut eller framkalla! Mickeys presentation hittar du här files/Molntjnster_och_dataLagring.pdf

Sammanfattning av dagen är att vi fick mycket intressant information och en hel del att tänka på!


För alla som tar sig till och från SeniorNet via Vasatorpsvägen kan det kanske bli problem under våren. Läs informationen nedan från Helsingborgs stad.

Från februari 2018 förbereder vi Vasatorpsvägen för HelsingborgsExpressen. Vi bygger nya hållplatser med bättre väderskydd, fler säkra passager över vägen, anlägger en grön allé och sätter upp ny belysning. Läs mer om arbetet på Vasatorpsvägen.

Klicka på bilden för att förstora.(Bild från Helsingborgs stad)

Nu är 2017 ett avslutat kapitel. Med gott resultat, vill vi påstå. Vi kan blicka tillbaka på många fullbokade kurser, liksom ett stort antal besökare på IT-träffpunkten och Öppet Hus samt uppskattade medlemsmöten, m.m. Nu gäller det att spänna bågen inför 2018! Den viktigaste förutsättningen är engagerade och intresserade medlemmar. Och det har vi haft sedan starten 1999! Vi hoppas naturligtvis att det även skall bli så nästa år. Därför ber vi dig, som redan är medlem att hjälpa till genom att förnya ditt medlemskap. Det gör du genom att  betala 250:-, som är medlemsavgiften för 2018, till bankgiro 476-9774 senast 2018-01-31. 
Är du inte medlem, är du välkommen att anmäla dig! Det gör du här.

Tack på förhand och välkommen till ett nytt SeniorNet-år!

Under 2018 kommer vi att genomföra ett antal aktiviteter utöver våra kurser, Öppet Hus och IT-träffpunkten.

2018-02-19 Årsmöte Årsmötesförhandlingar Träffpunkt Ringstorp
2018-04-16 Medlemsmöte E-handel på nätet Träffpunkt Ringstorp
2018-05-23 Vårutflykt    
2018-10- 30 Medlemsmöte Program inte klart Träffpunkt Ringstorp
2018-11-27 Medlemsmöte Program inte klart Träffpunkt Ringstorp
2018-12-10 Jullunch   Träffpunkt Ringstorp