Hem

Onsdagen den 23 maj var det dags för årets vårutflykt. 38 personer infann sig i god tid och tog plats i bussen med Jan Pettersson från JP Resor som chaufför.

Första stoppet gjordes på Hurva Gästis där det serverades kaffe och goda mackor. Många ångrade nog att de hade ätit frukost hemma!

Efter fikat gick resan vidare förbi slott och herresäten som Jan berättade om – en del skrönor och en del var nog sant.

Vi gjorde nästa stopp på Gunnarshögs gård utanför Hammenhög där vi fick en entusiastisk guidning av Anja i hur man framställer rapsolja. Efter en rundvandring gjorde vi ett besök i gårdsbutiken som resulterade i att de flesta gick därifrån med en eller flera kassar med olika innehåll.


Vi fortsatte sedan resan mot Simrishamn där vi serverades en läcker lunch på Hotell Svea beläget precis vid hamnen. Bättre utsikt kan man inte önska sig.

Denna personuppgiftspolicy förklarar hur SeniorNet Helsingborg (vi eller oss) behandlar och skyddar dina personuppgifter.

 

1. Personuppgiftsansvarig

Den juridiska enhet som ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter är:

SeniorNet Helsingborg

c/o Ordförande SeniorNet Helsingborg

Organisationsnummer:  843003-2436

 

2. Beskrivning av behandling

Ändamål

Erbjuda medlemmar kurser och andra aktiviteter för att sprida IT-kunskap.

Utskick med inbjudningar och information.

 

Kategorier av personuppgifter

Vi behandlar allmänna personuppgifter:

 • Medlemsnummer
 • Anslutningsdatum
 • Kön
 • Namn och adress
 • Telefonnummer
 • E-postadress
 • Personnummer

 

Källor

Vi samlar in uppgifter direkt från dig vid:

 • Medlemsanmälan
 • Kursanmälan

 

Rättslig grund för behandling av personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter utifrån följande rättsliga grunder.

För att fullgöra föreningens ovanstående ändamål.

 

Mottagare

Vi kan komma att dela dina personuppgifter i följande fall när vi håller kurser:

 • Med Vuxenskolan Helsingborg
 • Med Helsingborg Stad

Dina personuppgifter kommer inte att överföras eller säljas till tredje part i något syfte.

 

Bevarande

Vi bevarar inte personuppgifter längre än vad det nämnda ändamålet kräver.

 • Personuppgifter raderas när medlemskapet sägs upp eller senast fyra månader efter utebliven betalning av årsavgiften

 

3. Dina rättigheter

Du har följande rättigheter:

 • Du har rätt att begära rättelse, radering eller tillgång till dina personuppgifter.
 • Du har också rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter och att begränsa behandlingen av dina personuppgifter.
 • När dina personuppgifter är baserad på ditt samtycke har du rätt att närsomhelst återkalla ditt samtycke. Ditt återkallande kommer inte att påverka legaliteten gällande behandlingen av uppgifterna innan du har återkallat ditt samtycke.
 • Du har rätt att ta del av de personuppgifter som du själv har lämnat, i ett strukturerat, vanligt och maskinläsbart format.
 • Du har rätt att lämna in klagomål till en dataskyddsmyndighet, t.ex. Datainspektionen.

 

Vid viktiga förändringar kommer vi att meddela dig genom denna webbplats och via e-post, om möjligt. Aktuell version av denna policy finns på vår webbplats http://www.seniornet-helsingborg.com/index.php/foereningen/personuppgiftspolicy

Nu tar vi sommarlov på SeniorNet. Åtminstone en del av oss. Sista dagen för IT Träffpunkt är 16 maj och sista dagen för Öppet Hus är 17 maj. Vi öppnar igen i mitten av augusti.

Måndagen den 16 april var det dags för ett nytt medlemsmöte på SeniorNet. Som vanligt höll vi till på Träffpunkt Ringstorp där drygt 80 medlemmar infann sig.

Mötet inleddes med att Stig Gartér, som är ordförande i föreningen sedan årsmötet, presenterade sig.

Första föreläsningen hade rubriken Handla på nätet: Något för mig?

Elin Palmlund och Fredrik Falkenström, konsumentrådgivare i Helsingborg, berättade om vad de kan hjälpa till med. De gick genom lagstiftningen, vilka lagar som styr allmänt och i synnerhet vad som gäller när man handlar på nätet. Det viktigaste är att tänka efter före – är det något som verkar för bra för att vara sant så ska man vara försiktig. Kolla upp säljaren så långt det är möjligt och läs noga genom avtalsvillkoren! Gör gärna en skärmdump på en eventuell beställning och spara all kommunikation med företaget vid en eventuell reklamation eller om en vara returneras. Var skeptisk och betala inte i förskott – ta hellre en faktura i efterhand även om det kan innebära en viss faktureringsavgift. Bilderna som visades hittar du här files/Frelsning_SeniorNet_nthandel_180416.pdf

Alla är välkomna att ställa frågor till konsumentrådgivarna och vi fick ett antal länkar där man kan få mycket information. Deras hemsida: https://helsingborg.se/bo-bygga-och-miljo/konsumentradgivning/

En användbar sida om e-handel med mycket tips: https://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/olika-kopsituationer/handla-pa-natet/

En sida om Postnords nya avgift för paket från länder utanför EU:  https://www.postnord.se/ta-emot/hamta-brev-och-paket/fran-annat-land-import/forandringar-1-mars?inpn_c=moms&inpn_i=priv-cs3

Efter denna föreläsning fick medlemmarna lite föreningsinformation av Stig Gartér och Udo Jansen som är kursansvarig. Dessutom informerade Ingrid Bjerne om den kommande vårutflykten som ska äga rum den 23 maj.

Sedan var det dags för efterlängtat kaffe. Och tydligen var många enormt pratsugna för ljudnivån närmade sig smärtgränsen!

Efter fikapausen var det dags för Mickey Missler från IT-gymnasiet att föreläsa om Molntjänster och hur hantera data/bilder av vikt.

Det finns många olika molntjänster att välja på – gratis upp till en viss mängd som är olika för de olika tjänsterna. Mickeys handfasta råd var dock lite oväntat – det du verkligen vill spara för framtiden bör du skriva ut eller framkalla! Mickeys presentation hittar du här files/Molntjnster_och_dataLagring.pdf

Sammanfattning av dagen är att vi fick mycket intressant information och en hel del att tänka på!


För alla som tar sig till och från SeniorNet via Vasatorpsvägen kan det kanske bli problem under våren. Läs informationen nedan från Helsingborgs stad.

Från februari 2018 förbereder vi Vasatorpsvägen för HelsingborgsExpressen. Vi bygger nya hållplatser med bättre väderskydd, fler säkra passager över vägen, anlägger en grön allé och sätter upp ny belysning. Läs mer om arbetet på Vasatorpsvägen.

Klicka på bilden för att förstora.(Bild från Helsingborgs stad)

Nu är 2017 ett avslutat kapitel. Med gott resultat, vill vi påstå. Vi kan blicka tillbaka på många fullbokade kurser, liksom ett stort antal besökare på IT-träffpunkten och Öppet Hus samt uppskattade medlemsmöten, m.m. Nu gäller det att spänna bågen inför 2018! Den viktigaste förutsättningen är engagerade och intresserade medlemmar. Och det har vi haft sedan starten 1999! Vi hoppas naturligtvis att det även skall bli så nästa år. Därför ber vi dig, som redan är medlem att hjälpa till genom att förnya ditt medlemskap. Det gör du genom att  betala 250:-, som är medlemsavgiften för 2018, till bankgiro 476-9774 senast 2018-01-31. 
Är du inte medlem, är du välkommen att anmäla dig! Det gör du här.

Tack på förhand och välkommen till ett nytt SeniorNet-år!