Hem

 

 
 

Det var Britt-Marie Andersson i vår aktivitetsgrupp som myntade det uttrycket som sammanfattning av dagens program på vårens sista medlemsmöte. Och faktum är att det stämmer precis. Annika och Jessika som kommer från Skånetrafiken inledde med att berätta om det nya biljettsystemet, som gäller från kommande december. Därefter tog Börje Sjöholm, legendarisk kriminalkommissarie, vid för att kåsera om sin långa och varierande bana inom polisen. Dessförinnan kunde en nöjd ordförande hälsa cirka 100 besökare välkomna.Några extrastolar fick faktiskt placeras ut i all hast.

Välkommen på vårutflykt måndagen den 13 maj
Med besök på bl a Eslövs Leksaksmuseum och Trumpetarbostället i Billinge. 
Vi åker på småvägar till det kända Bialitt. Vår nästa anhalt är Eslövs Leksaksmuseum. Dagens lunch kommer vi att äta på Hurva Gästis .Vi fortsätter vår resa på småvägar till Björks Rökeri. Därefter besök blir Trumpetarbostället i Billinge.
Subventionerat pris för medlem 650kr per person.Ta gärna med någon anhörig eller vän. För medföljande icke medlem är priset 690 kr.

I priset ingår:Bussresa, förmiddagskaffe, entré med guidad visning på Leksaksmuseet, lunch med öl/vatten och kaffe, rundvisning med eftermiddagskaffe på Trumpetarbostället.
Anmälan genom inbetalning till SeniorNet Helsingborg, bankgiro 476-9774 senast fredagen den 26 april med angivande av namn och medlemsnummer alt vän.

Researrangör är JP Resor med Jan Pettersson som chaufför och kunnig guide

Välkommen / Aktivitetsgruppen

Hela programmet läser du här.

Den 3:e april 1973, alltså idag för 46 år sedan, ringdes världens första mobilsamtal. Det var Motorolas ingenjör, Martin Cooper, som ringde till konkurrenten Joel Engel på Bell Labs (idag At&T). Han undrade om samtalet hördes bra innan han meddelade att han ringde från ”en mobiltelefon, en sann bärbar, handhållen, äkta mobiltelefon”.
Det uppmärksammade Mats Olsson på dagens IT-träffpunkt. Dagen till ära hade han släpat, får man nästan säga, med sig sin första "bärbara" en Motorola MCR 9500 XL. Det satte genast igång en intressant diskussion om hur snabbt nallarna utvecklats. Nu är vi ju nästan mer eller mindre beroende av dessa. Det hela slutade med att en besökare fann sin telefon något föråldrad.

Nu har vårdagjämningen varit och vi går mot ljusare tider. Vi vill vara ute och inte sitta inne. Kursandet får ta paus ett tag.Denna veckan avslutade föreningen två kurser; "Fotografera med Androidmobilen" och "Utforska Googles värld". Summerar vi våren innebär det att nio kurser, i olika ämnen, avslutats eller pågår. Den sista kursen "Android surfplatta för nybörjare" startar nästa vecka. 
Inför höstens vill kursgruppen, eller någon i styrelsen, gärna har önskemål eller förslag på nya kurser. Gärna i god tid före sommaruppehållet.

5 mars kl. 14.00 – ca 16.30
Årsmöte samt föredrag och fika
Mickey Missler håller föredrag med titeln ”Med data-säkerhet i fokus”
Inbjudan utskickad, sista anmälningsdag 26 februari. Glöm ej boka.

9 april kl. 14.00 – ca 16.30
Medlemsmöte med föredrag och fika
Föredrag 1: Information från Skånetrafiken om nya biljettsystemet
Föredrag 2: Börje Sjöholm berättar om polisarbete och "kalla fall"
Läs inbjudan här. Sista anmälningsdag 4 april.

13 maj heldag
Vårutflykt med Jan Pettersson från JP Resor som chaufför/guide.
Vi kommer bl a att besöka Eslövs f Sista anmälninga dag 26 april.antastiska leksaksmuseum och
Trumpetarbostället i Billinge. Lunch intar vi på mysiga Hurva gästis.
Läs inbjudan här. Sista anmälningsdag 26 april.

8 oktober kl. 14.00 – ca 16.30
Medlemsmöte med föredrag och fika.
Programmet ej fastställt, boka datum.

12 november kl. 14.00 – ca 16.30
Medlemsmöte med föredrag och fika.
Programmet ej fastställt ännu, boka datum.

9 december kl. 12.30
Jullunch med underhållning.
Programmet ej fastställt, boka datum.