Hem

Vårterminen på SeniorNet har varit full av aktiviteter. Kurser och medlemsmöten.  IT-träffpunkten och ÖppetHus välbesökta som vanligt och en trevlig utflykt som avslutning. Nu tar vi det lugnt ett tag och gläder oss över ljusa kvällar och, förhoppningsvis, en skön sommar. Men till hösten är vi tillbaka med nya krafter, och redan nu vill jag informera er om några viktiga datum att komma ihåg.

I augusti 1999 bildades SeniorNet Helsingborg. Det var ett antal framsynta IT-pionjärer, som redan då förstod vilken inverkan digitaliseringen kommer att få för alla. Inte minst då för oss seniorer. Nu kan vi alltså fira vår 20-årsdag. Det blir måndagen den 26 augusti. Reservera den eftermiddagen!
Vi i jubileumsgruppen håller just nu på att förbereda programmet. Ännu är det inte helt klart, men vi lovar att göra vårt bästa för att dagen skall bli innehållsrik och minnesvärd. I god tid kommer du att få inbjudan, men kolla hemsidan under sommaren. Vi hoppas att med jämna mellanrum kunna presentera intervjuer med dem som var med "när det begav sig".
Jubileumsgruppen, Britt-Marie Andersson, Ingrid Bjerne, Guy Rosvall, Mats Olsson och Lars-Gösta Hultberg(Bakom kameran.).
Klicka för större bild.

 

Efter en fullmatad vårtermin tar vi nu sommarlov. Idag, 23 maj, var det vårfinal. Som sista nummer på repertoaren stöd ett, som vanligt, välbesökt öppet hus. Helt stilla står nu inte verksamheten under sommaren. Höstens kurser och andra aktiviteter planeras och finputsas. Kursdatorerna skall uppdateras och förbereds inför starten, m.m.
(KLicka för större bild)

Vår aktivitetsgrupp, Britt-Marie Andersson och Ingrid Bjerne, ser noga till att vi inte sitter för ofta och för länge framför skärmen. De fixar medlemsmöten och flera aktiviteter,där den sociala samvaron är det viktigaste.Inte minst den traditionella vårutflykten,som det nu var dags för.Lite kylslaget var det när vi samlades på måndagsmorgonen. Men inte värre än att förväntningarna inför dagen höll oss varma.Det märktes direkt av surret i bussen. Vid ratten med mera som vanligt Jan från JP resor. Det kändes tryggt.
(Klicka för större bild.)

Idag hade vi ett fint och kärt besök på Öppet hus, Gurli Hörnfeldt en av våra hedersmedlemmar. Vi passade på att få en kort pratstund med henne. För hon är i högsta grad ett strålande exempel på att åldern inte behöver vara något hinder.I september 1999 gick Gurli med i SeniorNet Helsingborg. Då blev hon inskriven som medlem nummer trettioåtta. Hon var då åttio år. Och idag tjugo år sedan, nästan hundra år gammal alltså, är hon som sagt, fortfarande medlem och i högsta grad aktiv på Internet och sin dator.

Klicka för större bild.

Den 3:e april 1973, alltså idag för 46 år sedan, ringdes världens första mobilsamtal. Det var Motorolas ingenjör, Martin Cooper, som ringde till konkurrenten Joel Engel på Bell Labs (idag At&T). Han undrade om samtalet hördes bra innan han meddelade att han ringde från ”en mobiltelefon, en sann bärbar, handhållen, äkta mobiltelefon”.
Det uppmärksammade Mats Olsson på dagens IT-träffpunkt. Dagen till ära hade han släpat, får man nästan säga, med sig sin första "bärbara" en Motorola MCR 9500 XL. Det satte genast igång en intressant diskussion om hur snabbt nallarna utvecklats. Nu är vi ju nästan mer eller mindre beroende av dessa. Det hela slutade med att en besökare fann sin telefon något föråldrad.