Hem

Förra veckans omstart, styrelsemöte måndag 4:e okt, kurs-starter och annat på ”G”!

Den stora händelsen är givetvis att vi nu åter kunde träffas till ett av våra uppskattade Medlemsmöten. Trots fortsatt gällande Corona-restriktioner (sista dagen)  samlades  

34 medlemmar till den första medlemsträffen sedan årsmötet 3/3 2020. Pelle Johansson från Kulturmagasinet berättade om ”Stad på gränsen”,  Helsingborgs speciella geografiska läge, kontakter med omvärlden och mycket mera om vår stads historia och utveckling. Mycket intressant och trevligt. Efter sedvanlig fikapaus fick närvarande en uppdatering av SeniorNet Helsingborgs organisation och presentation av styrelsemedlemmar och andra aktiva i kursverksamheten eller olika arbetsgrupper.

Styrelsen höll sitt ordinarie möte - första måndagen i månaden – där mest rutinärenden diskuterades. En nyhet i diskussionerna är styrelsens försök att kunna erbjuda medlemmarna nya aktiviteter. Närmast förestående är en förmiddagsfika i HYCs (Helsingborg Yacht Clubs) klubblokal i Norra Hamnen måndag den 25/10 kl 1000; separat inbjudan skickas i vanlig ordning.

IT-cafét på onsdagar kl 1000-1200 och IT-support på torsdagar kl 1300-1530 har varit öppna från den första resp andra september. Medlemmar är välkomna både onsdagar och torsdagar, även intresserade som inte är medlemmar är välkomna på onsdagar. Kom och hälsa på för att diskutera eller bara prata med andra medlemmar och bli bjuden på en fika med kaka. På torsdagar kan du få hjälp med eventuella problem med din utrustning eller programvara / appar.  

Kursverksamhetens traditionella kurser i båda våra kurslokaler började denna vecka tisdag den 5/10. Höstens kursstart är senarelagd p.g.a. tidigare rådande corona-restriktioner; kursutbudet är därför begränsat. Även mera långsiktiga faktorer, t ex bristen på tillgängliga kurs-ledare /-assistenter och utvecklingen i samhället, gör det svårare att kunna erbjuda fler kurser. Detaljer om höstens kurser finns på föreningens hemsida.

Vi vill passa på att påminna om kommande medlemsmöten. Välkomna till DHS Ringstorp på ett traditionellt möte med föredrag tisdag den 2/11 kl 1400 och jullunch tisdag den 7/12  kl1230. Inbjudan skickas senare per mail men notera datumen redan nu.

Följ annonseringen av kommande aktiviteter genom att regelbundet gå in på föreningens hemsida.

 

SeniorNet Helsingborg   

Styrelsen

 

2021-10-08