IT-träffpunkten

Nu är det dags för julavslutning på vår IT-träffpunkt och på ÖppetHus. Redan? Ja, tiden går fort när man har trevligt.

Onsdagen den 4 december går årets sista IT-träffpunkt av stapeln. Samma sak för ÖppetHus torsdagen den 5 december.

Onsdagen den 15 januari 2020 kl 09.30 öppnar IT-träffpunkten igen.
Torsdagen den 16 januari 2020 kl 13.00 slår ÖppetHus upp dörrarna.
Tills dess ha det så bra! Vi ses 2020!

 

Vår flitiga Kursgrupp, Udo Jansen, Anita Törnkvist, Margareta Johansson och Karin Jonsson, har haft kursledare/assistenter samlade för att utvärdera höstens kurser och planera kurserna inför våren 2020. Under hösten har vi haft två nya kortkurser om hur man hanterar appar både i Android telefon/surfplatta och i iPhone/iPad. Båda var snabbt fulltecknade och populära och kommer givetvis att finnas bland kurserna även till våren. På mötet togs en preliminär plan fram för vårens kurser. Av den framgår att utbudet kommer att bli i stort sett detsamma som under hösten. 

….ja, inte riktigt än kanske. Men det är dags att ta sats för årets, numera traditionella, jullunch. Som vanligt håller vi till på Träffpunkt Ringstorp. Dit hittar ni väl nu vid det här laget. Vi börjar 12.30 och slutar när vi är mätta, julförberedda och nöjda av all mat och vacker sång. För mat blir det, en jullandgång med julens läckerheter bland annat, och i år får vi glädja oss åt luciatåget från Wieselgrensskolans musikklasser. De brukar vara duktiga.

 

 

 

Välkommen till ett 2020 fyllt av medlemsaktiviteter,alla utom vårutflykten på Träffpunkt Ringstorp

Årsmöte 3 mars kl.14
Årsmöte samt föredrag av Maria Svensson, Brottsofferjouren
Medlemsmöte 21 april kl.14
Föredrag om ”Det smarta hemmet” från IKEA samt Helsingborgs historia ”Stad på gränsen” av Per-Magnus Johansson från Kulturmagasinet
Vårutflykt 4 maj
Program ej klart
Medlemsmöte 29 september kl.14
Program ej klart
Medlemsmöte 3 november kl.14
Program ej klart
Jullunch 7 december kl.12.30
Program ej klart                                                                

Det var det på höstens andra medlemsmöte. Vår egen medlem Per Fridh stod för tillbakablickarna. Han drog datorns hela historia med operativsystemet DOS som startade på 1970-talet till Windows 10 som kom 2015. De blev lite nostalgi när Per pratade om Windows XP (kom 2001) och Windows 7 (kom 2009). Säkert många i publiken som har använt dessa system. Det var ett mycket intressant föredrag och det behövs lite tillbakablickar ibland för att förstå hur mycket som har hänt på kort tid.
Sedan blev det fikapaus med mycket prat, men ack så viktig del av våra möten.