Öppet Hus

Man skulle kunna tro att Helsingborgs stadsbussar vill gratulera oss till våra tjugo år genom att placera två nya hållplatser precis utanför våra dörrar. Det tackar vi för! För en förening som SeniorNet Helsingborg  är det viktigt med lättillgängliga lokaler. De ska också vara ändamålsenliga, välutrustade och inte för dyra. Denna målsättning har funnits under alla år. Idag ser vi resultatet på Larmvägen. Där har vi vår föreningslokal i 8A och kurslokal i 4C. Som sagt, resultatet av ett målmedvetet arbete som startade på Stadsbibliotekets ” hylla" 1999. Och nu är det alltså ännu enklare att ta sig hit och hem.

För att travestera Idas sommarvisa: ”Du ska inte tro det blir något SeniorNet i Helsingborg ifall inte nån sätter fart” Den som satte fart då 1999 var Tore Bryneholt. Välkänd även för många av dagens SeniorNettare och dessutom föreningens meste ordförande.
Det var du, Tore, som tog initiativet till att bilda SNH. Vad fick dig att göra det?
"Jag noterade då att många över 50 år och ännu värre, de som var över 65, gick omkring och tyckte att lära sig datorn är bara skit. Det var svårt och kostade mycket. De gillade postverket och att skicka brev med porto."

SeniorNet fyller ju tjugo år. Därför har vi valt att försöka att se tillbaka lite på de gångna åren ur olika infallsvinklar i några artiklar under sommaren. Möta personer som varit med från början, se hur verksamheten utvecklats m.m.
Det är fyra personer som blev medlemmar under 1999 och som varit medlemmar sedan dess. Det är Bibbi Persson, Gurli Hörnfeldt, Ella Lundström och Ingvar Folkesson. Bibbi ”slår" de övriga tre med någon månad, och är alltså äldst i gamet i det avseendet. Vi träffade henne för att höra vad hon har för intressant  att berätta om sitt tjugoåriga medlemskap.

.....men på kursfronten är det verkligen inte stiltje, även om inte några kurser pågår under sommaren. Vår kursgrupp  slutför nu arbetet så att presentation, anmälningar mm  fungerar när det är dags Beskrivning av innehåll, startdatum, anmälningsdatum mm i respektive kurs skall föras in  på hemsidan. Kurserna skall vara tillgängliga för läsning och anmälan på exakt tid och dag. Det är alltså mycket jobb vid datorn innan startskottet går i augusti. Anita Törnkvist, på bilden, i kursgruppen förbereder kanske just den kurs du väntar på.

 

I augusti 1999 bildades SeniorNet Helsingborg. Det var ett antal framsynta IT-pionjärer, som redan då förstod vilken inverkan digitaliseringen kommer att få för alla. Inte minst då för oss seniorer. Nu kan vi alltså fira vår 20-årsdag. Det blir måndagen den 26 augusti. Reservera den eftermiddagen!
Vi i jubileumsgruppen håller just nu på att förbereda programmet. Ännu är det inte helt klart, men vi lovar att göra vårt bästa för att dagen skall bli innehållsrik och minnesvärd. I god tid kommer du att få inbjudan, men kolla hemsidan under sommaren. Vi hoppas att med jämna mellanrum kunna presentera intervjuer med dem som var med "när det begav sig".
Jubileumsgruppen, Britt-Marie Andersson, Ingrid Bjerne, Guy Rosvall, Mats Olsson och Lars-Gösta Hultberg(Bakom kameran.).
Klicka för större bild.