Arkiv

Till oss på SeniorNet Helsingborg kommer många som har fått "hjälp" av barn/barnbarn eller andra med sin dator, surfplatta eller smarta telefon. Orsaken är väldigt ofta densamma: "Jag hann inte med när de förklarade, och vill inte fråga mer. Nu hoppas jag att ni kan hjälpa mig!"

Visst kan vi det! Målet för vår förening är att hjälpa seniorer in i den digitala världen utifrån deras förutsättningar under devisen: "Den som kan lite mer hjälper den som kan lite mindre."

 

 

Det målet når vi på flera vägar:

* Våra kursledare och handledare är alla seniorer, och vet hur man undervisar och handleder andra seniorer.

*  Våra kurser har som regel fler träffar än tex.studieförbunden. Vilket gör att tiden för praktisk övning i lugn takt alltid finns. Det är övning som ger färdighet.

o

*  Vid våra kurser har kursledaren till sin hjälp 1-2 assistenter som ser till att alla hänger med och att det inte går for fort.

*  IT-träffpunkten och Öppet Hus är två aktiviteter dit du kan komma för att få personlig hjälp och råd när t.ex. e-posten strular.  Men också för att  träffa andra seniorer och ta en enkel fika.

* Våra lokaler, som är lätta att nå, har utrustning anpassad för seniorer, moderna datorer med stor skärm och med pedagogisk utrustning som storbildsskärm.

 

Välkommen till SeniorNet! Här tar vi det lugnt!