Arkiv

Tisdagen den 3 okt samlades drygt 60 SeniorNetare på medlemsmöte. Efter välkomnande av ordföranden Ingrid Bjerne lämnades ordet över till Marcus Pellinen från Vård- och omsorgsförvaltningen på Helsingborgs kommun. Marcus förklarade att kommunen i vissa fall kan fungera som en mellanhand mellan privata företag och medborgarna. Företag kan skicka in förslag på produkter och tjänster som man har eller vill utveckla men det är inte alltid att dessa passar in i kommunens koncept. Då kan i stället kommunen förmedla kontakten till grupper som kan ha intresse av den föreslagna produkten eller tjänsten. Detta är vad som hänt nu när Bosch ska presentera sitt projekt.

Ralf Mårtensson och Heidi Mills från Bosch presenterade sedan sitt företag och den produkt man vill utveckla tillsammans med oss. Produkten kallas Vivatar och är en app i telefonen där man enkelt kan larma om något händer, t ex om man är ute i skogen och faller. Man bygger sitt eget nätverk vart larmet ska gå. Allt är fortfarande på utvecklingsstadiet och Bosch vill ha ett antal testpersoner som kan testa och komma med idéer. De som anmälde sig som intresserade kommer att kallas till en workshop och själva testen beräknas ske januari – mars 2018. Tanken är alltså att vi ska hjälpa Bosch att utveckla ett program för framtiden samtidigt som appen ger trygghet till testpersonen

Efter fika med enormt hög ljudnivå presenterade Bertil Hagberg sitt nya program – En spännande tid i luften – 25 år som flygfotograf. Bertil berättade och visade bilder från sitt innehållsrika liv, allt från starten i Bjuv till Peru och Ayers Rock i Australien. Vi fick många glimtar från Helsingborgs utveckling och områdena runt omkring. Allt väldigt intressant och uppskattat av den livligt applåderande publiken.

Nu ser vi fram emot vad nästa medlemsmöte ska innehålla – det kommer att äga rum fredagen den 17 november. Inbjudan kommer!