Arkiv

Idag hade vi ett fint och kärt besök på Öppet hus, Gurli Hörnfeldt en av våra hedersmedlemmar. Vi passade på att få en kort pratstund med henne. För hon är i högsta grad ett strålande exempel på att åldern inte behöver vara något hinder.I september 1999 gick Gurli med i SeniorNet Helsingborg. Då blev hon inskriven som medlem nummer trettioåtta. Hon var då åttio år. Och idag tjugo år sedan, nästan hundra år gammal alltså, är hon som sagt, fortfarande medlem och i högsta grad aktiv på Internet och sin dator.

Klicka för större bild.

Varför dator och SeniorNet? ” Som ensam ville jag ha något att syssla med och då dök SeniorNet upp. Vi träffades först på biblioteket och sedan på träffpunkt Tågaborg. Det var först efter ett tag vi fick egen lokal på Larmvägen. Jag skänkte förresten gardiner dit,som jag hade över efter en flytt. Det var lite nybyggaranda. Många goda vänner har jag också fått i föreningen under årens lopp.” Datoriserandet då? ” Jajamensan! Det ger mig både glädje och nytta. Mejl dagligen och många fina bilder att glädjas åt bland annat,” svarar Gurli. En bra sammanfattning: nytta, nöje och social samvaro. Och visst är Gurli ett bra föredöme; åldern är inget hinder.


Gurli och Lotte Janheden hade många glada minnen att ventilera tillsammans, men det får vi kanske återkomma till vid ett annat tillfälle.

Läs på HD.