Arkiv

Vår aktivitetsgrupp, Britt-Marie Andersson och Ingrid Bjerne, ser noga till att vi inte sitter för ofta och för länge framför skärmen. De fixar medlemsmöten och flera aktiviteter,där den sociala samvaron är det viktigaste.Inte minst den traditionella vårutflykten,som det nu var dags för.Lite kylslaget var det när vi samlades på måndagsmorgonen. Men inte värre än att förväntningarna inför dagen höll oss varma.Det märktes direkt av surret i bussen. Vid ratten med mera som vanligt Jan från JP resor. Det kändes tryggt.
(Klicka för större bild.)


Helt enligt vad som lovats, gick färden förbi  bland annat Knutstorps slott till Bialitt. Nu var det inte den plats där Lasse Holmkvist, Lennart Kjellgren och Gunnel  Nilsson underhöll oss i TV:s barndom. Men det gjorde inget, för kaffet och smörgåsen var av det bättre slaget. Och solen sken fortfarande.(KLicka för större bild)

Vidare gick resan mot Eslöv. Vi passerade Trolleholm och Trollenäs. Sedan är jag lite osäker om det var via Östra, Västra, Norra eller Södra Strö. Hursomhelst vi kom till Eslöv i alla fall. En titt på ortens berömda Medborgarhus hann vi med, innan det var dags att beskåda ett livsverk: Eslövs Leksaksmuseum. Håkan Sundberg tog emot och berättade hur det hela kommit till. En familj har samlat ihop denna fantastiska skapelse. Vad som inte fanns i leksaksväg där, tror jag inte finns.(Klicka för större bild)

Besöket tog hårt på krafterna, så lunchen på Hurva Gästgivaregård var efterlängtad. Trots det hanns det med att ta det obligatoriska gruppfotot. Tur det kanske. För efter den lunchen tror jag knappast att gruppen orkat stå upp så länge, att det gått att ta ett anständigt foto. ”Möen mad, goer mad och mad i rättan tid", alltså! (Klicka för större bild.)

Men en del var tydligen inte helt mätta, utan vid stoppet på Björks fiskrökeri vid Västra Ringsjön inköptes diverse reservskaffning. Huskatten såg lite undrande ut. Den var nog själv trött på fisk, kan man tänka.(Klicka för större bild)

Då var det dags att bese  nästa livsverk, trumpetarbostället i Billinge. Närmare bestämt i Hissbro, bredvid den gamla Hissbron, byggd 1783. Lennart Gunnarsson, som har byggt huset med egna händer, tog emot oss. Då hade det börjat regna. Men det glömde alla när Lennart berättade om huset, Lille Karl,  de gula  ankorna, trumpetaren och Malmö porslinsfabrik. Vilken fantastisk berättare! Och inte nog med gott kaffe och goda kakor bestod han med. Han var glad när vi åkte för då skulle han in och räkna pengar. Nog var det värt inträdet, och drygt det! (Klicka för större bild)

Då återstod bara hemresan, via metropoler som Ljungbyhed och Klippan. Alla nöjda och glada. Och ett stort tack till Ingrid och Britt-Marie, som planerat resan. Samt till chauffören mm Jan för lugn, bra körning och trevlig guidning längs vägen.