Postadress

Onsdagen den 23 maj var det dags för årets vårutflykt. 38 personer infann sig i god tid och tog plats i bussen med Jan Pettersson från JP Resor som chaufför.

Första stoppet gjordes på Hurva Gästis där det serverades kaffe och goda mackor. Många ångrade nog att de hade ätit frukost hemma!

Efter fikat gick resan vidare förbi slott och herresäten som Jan berättade om – en del skrönor och en del var nog sant.

Vi gjorde nästa stopp på Gunnarshögs gård utanför Hammenhög där vi fick en entusiastisk guidning av Anja i hur man framställer rapsolja. Efter en rundvandring gjorde vi ett besök i gårdsbutiken som resulterade i att de flesta gick därifrån med en eller flera kassar med olika innehåll.


Vi fortsatte sedan resan mot Simrishamn där vi serverades en läcker lunch på Hotell Svea beläget precis vid hamnen. Bättre utsikt kan man inte önska sig.

 

 

In i bussen igen för vidare transport till Autoseum som ligger i utkanten av Simrishamn.

 

 

 

Här fanns enormt mycket att titta på, små bilar, stora bilar, ännu större bilar, motorcyklar, leksaker, musikinstrument och ännu fler bilar och tåg i leksaksformat. Hur kan man lyckas samla så mycket på en plats? Nostalgi i kubik!

 

Därefter reste vi vidare genom det vackra landskapet, Kivik, Ravlunda och Brösarps backar. Tyvärr var de flesta äppelträden redan överblommade men landskapet är helt fantastiskt.

Dagens sista stopp var på Alunbrukets kaffestuga där vi serverades kaffe och hembakat i trädgården. Vilket ställe! Vi njöt av lugnet och fågelsången och var inte särskilt intresserade av att resa därifrån.

Slutligen lyckades dock Jan få in alla i bussen för vidare transport hem till Larmvägen.

Summering av dagen – en fantastisk dag med strålande solsken hela dagen och trevliga stopp. Och därtill Jans guidning gör att vi som var med kommer att minnas dagen ett bra tag framöver. Ni som inte var med gick verkligen miste om något mycket trevligt!