Stadgar

Förra veckans omstart, styrelsemöte måndag 4:e okt, kurs-starter och annat på ”G”!

Den stora händelsen är givetvis att vi nu åter kunde träffas till ett av våra uppskattade Medlemsmöten. Trots fortsatt gällande Corona-restriktioner (sista dagen)  samlades  

34 medlemmar till den första medlemsträffen sedan årsmötet 3/3 2020. Pelle Johansson från Kulturmagasinet berättade om ”Stad på gränsen”,  Helsingborgs speciella geografiska läge, kontakter med omvärlden och mycket mera om vår stads historia och utveckling. Mycket intressant och trevligt. Efter sedvanlig fikapaus fick närvarande en uppdatering av SeniorNet Helsingborgs organisation och presentation av styrelsemedlemmar och andra aktiva i kursverksamheten eller olika arbetsgrupper.

Styrelsen höll sitt ordinarie möte - första måndagen i månaden – där mest rutinärenden diskuterades. En nyhet i diskussionerna är styrelsens försök att kunna erbjuda medlemmarna nya aktiviteter. Närmast förestående är en förmiddagsfika i HYCs (Helsingborg Yacht Clubs) klubblokal i Norra Hamnen måndag den 25/10 kl 1000; separat inbjudan skickas i vanlig ordning.

IT-cafét på onsdagar kl 1000-1200 och IT-support på torsdagar kl 1300-1530 har varit öppna från den första resp andra september. Medlemmar är välkomna både onsdagar och torsdagar, även intresserade som inte är medlemmar är välkomna på onsdagar. Kom och hälsa på för att diskutera eller bara prata med andra medlemmar och bli bjuden på en fika med kaka. På torsdagar kan du få hjälp med eventuella problem med din utrustning eller programvara / appar.  

Kursverksamhetens traditionella kurser i båda våra kurslokaler började denna vecka tisdag den 5/10. Höstens kursstart är senarelagd p.g.a. tidigare rådande corona-restriktioner; kursutbudet är därför begränsat. Även mera långsiktiga faktorer, t ex bristen på tillgängliga kurs-ledare /-assistenter och utvecklingen i samhället, gör det svårare att kunna erbjuda fler kurser. Detaljer om höstens kurser finns på föreningens hemsida.

Vi vill passa på att påminna om kommande medlemsmöten. Välkomna till DHS Ringstorp på ett traditionellt möte med föredrag tisdag den 2/11 kl 1400 och jullunch tisdag den 7/12  kl1230. Inbjudan skickas senare per mail men notera datumen redan nu.

Följ annonseringen av kommande aktiviteter genom att regelbundet gå in på föreningens hemsida.

 

SeniorNet Helsingborg   

Styrelsen

 

2021-10-08

Vi har nu startat de fysiska verksamheterna, IT-café och IT-support i vår föreningslokal på Larmvägen 8A, ingång på gaveln.

IT-CAFÉ på onsdagar, kl 10.00–12.00.
Till vårt IT-café är alla, medlemmar som icke medlemmar, välkomna. Vi diskuterar IT-frågor, ger råd, utbyter erfarenheter samt har trivsamt socialt umgänge.

IT-SUPPORT (tidigare Öppet Hus) på torsdagar, 13.00-15.30.
Hit är våra medlemmar välkomna för att få hjälp och råd kring tekniska problem med sin dator, surfplatta eller smarta telefon.

Vi utgår ifrån att du som kommer till oss är fullvaccinerad.

Välkommen.

För att erhålla lite erfarenheter och feedback från SeniorNets digitala aktiviteter under pandemin har Lars-Gösta Hultberg genomfört intervjuer med några medlemmar som deltagit i några av aktiviteterna.

Under pandemin har SeniorNet genomfört 2 årsmöten,6 föreläsningar, 4 Seniorsurfarskolan och 6 torsdags Zoom möten (pågår).

Antalet deltagare har varierat med trettioåtta som högsta siffra så vi misstänker på goda grunder att osäkerhet inför själva uppkopplingen upplevs som ett stort hinder.

För att läsa Lars-Göstas intervjuer med Inger Hansson och Ebba Holmberg, två medlemmar som varit med på en del tillfällen och ta del av deras erfarenheter, klicka här.

Vi skickar detta meddelande för att påminna både medlemmar och – förhoppningsvis – blivande medlemmar om våra digitala aktiviteter.

Medlemmar har under våren erbjudits att få hjälp i hantering av Zoom för att kunna delta i olika digitala aktiviteter. Zoom är ett digitalt videokonferensprogram för att kunna hålla digitala möten i större grupper. I till exempel i följande sammanhang kommunicerade deltagarna via Zoom: föreningens årsmöte, aktivitetsgruppens föredrag, diskussionsgrupp som uppföljning efter TV2s program ”Seniorsurfarna”, diskussionsgrupp på torsdag eftermiddagar(6st) med ”Tema för dagen” och därpå följande öppen diskussion. Den digitala kursen i kortspelet SKAT började på tisdag 11/5. Vår förhoppning är att även kunna börja någon / några digitala kurser till före sommaren.

Föreningens aktivitetsgrupp har, precis som de brukar, ordnat intressanta föredrag för vårterminen 2021. Vårens program, varav ett föredrag återstår, ser ut på följande sätt:

Januari     ”Källkritik” med HD:s chefredaktör Marcus Ekdahl

Februari   ”Kost och träning för seniorer” med Sandra Lundahl från Filborna Arena

Mars         ”Corona och IT”-framtiden med IT-experten Joakim Jardenberg

April          ”Kanalfärd från Travemünde till Rhones mynning” med vår egen Udo Jansen

Maj           ”Varför behövs en effektkommission i Skåne? ” med Anders Fredriksson från Öresundskraft.

Följ med in i den digitala världen genom några enkla, dvs lätta steg: anmäl dig till våra digitala aktiviteter respektive gå med som medlem i SeniorNet Helsingborg och dra fördel av kommande aktiviteter under hösten.

 

IT-CAFÉ på onsdagar, kl 10.00–12.00.

Till vårt IT-café är alla, medlemmar som icke medlemmar, välkomna. Vi diskuterar IT-frågor, ger råd, utbyter erfarenheter samt har trivsamt socialt umgänge

Om du vill veta mer om föreningen eller förkovra dig inom det digitala är du välkommen att titta förbi. Du kan också mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att ställa frågor eller be om att bli uppringd.

Välkommen till vår föreningslokal, Larmvägen 8A, ingång på gaveln.

Vi utgår ifrån att du som kommer till oss är fullvaccinerad.