Lokaler

Hitta till oss

Knappar och appar. De var de mest använda begreppen när Lars Bjerne och Mats Olsson inledde höstens kurser med IPhone för nybörjare. Deltagarnas svar på frågan om förväntningar på kursen, samt  erfarenheter och kunskaper om iPhone, gick
att sammanfatta så här: ” Be inte barn och barnbarn om hjälp!. De tycker bara frågorna är dumma.” Det, om något, känner vi verkligen igen på SeniorNet.  Bättre att gå en kurs, där är inga frågor dumma. Snarare ett bevis på intresse.

Nu under hösten har vi en APL-elev från NTI-gymnasiet, Elliot Peterson, hos oss på SeniorNet på onsdagar och torsdagar. Elliot kommer att hålla två föreläsningar som vi nu bjuder in till. Vid båda tillfällena är antalet platser begränsat (10 platser) så det gäller att du anmäler dig omgående om du är intresserad. ( OBS! Endast för medlemmar) Kostnaden är 20 kr per föreläsning – betalas kontant på plats. 
Föreläsningen kommer att handla om för- och nackdelar med några av våra vanligaste webbläsare. Därefter blir det fika. Sedan fortsätter föreläsningen med för-och nackdelar med några vanliga sökmotorer. Samma föreläsning vid båda tillfällena.

Vi håller till i Kurslokalen på Larmvägen 4 C.
Torsdagen den 19 september kl 10.00 – 11.30
Torsdagen den 26 september kl 10.00 – 11.30

Är du intresserad av att delta så anmäler du dig omgående. Antalet platser är begränsat (10 platser) och det är först till kvarn som gäller. Du anmäler dig via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Du får svar via mail om du kommit med eller ev står på köplats.

Föreläsare är, som sagt Elliot Peterson APL-elev under hösten. Här kommer en presentation av honom.

Larm på Larmvägen? Det låter kanske en aning oroväckande. Nu var det inte alls på det sättet, tvärtom. Det här är vad det handlade om;
Så gott som dagligen lanseras en ny digital tjänst. De flesta  via någon app till mobilen. Om och i så fall vilken man skall ladda ner är en fråga som ofta kommer upp på IT-träffpunkten. Det är naturligtvis upp till var och en efter behov och tycke.
Hursomhelst försöker vi hänga med i utvecklingen och informera och hjälpa till när någon ny och intressant tjänst/app dyker
upp. Men även lite äldre tjänster som kan behöva repetition. Eller som blivit aktuella igen

De första kurserna i höstens utbud startar i nästa vecka. På en del finns platser kvar. Vilka kurser det är, och hur många platser som finns lediga på respektive kurs läser du här.
I dagsläget är det en kurs som det är lite bråttom med anmälan:
Kurs 2, Utforska Googles värld. Den startar tisdagen den 1 oktober 09.00.
Obs! Kurs nummer 8 Gör din vardag enklare är inställd. 
Är du intresserad av att delta i någon av våra kurser, anmäler du dig enklast här på hemsidan.Obs! För att delta måste du vara medlem.
 Välkommen till någon av våra kurser!

 

 

Precis så var det när vi firade vårt 20 – årskalas. Klockan två var det enligt text-tv varmast i landet just i Helsingborg. 29,1 grader. Varmt också inomhus när det var dags för de olika programpunkterna. Men åhörarna verkade nöjda med vad de fick sig till livs, och lyssnade och frågade. Ja, vi får inte glömma att grillmästare Persson serverade varm korv, och att Gullevi Browning mfl. stod för rykande hett kaffe. Låt oss börja från början. Vår ordförande Anders Jönsson hälsade alla välkomna med sedvanlig förhoppning om en trevlig eftermiddag. För att ingen skulle missa något stod Guy Rosvall för nästa punkt, en programgenomgång, varefter Britt – Marie  Andersson informerade om dagens Quiz, med finfina priser.
Efter detta fick vi det stora nöjet, dagens höjdpunkt,att hylla de fyra medlemmar, som varit medlemmar sedan 1999, och som fortfarande är det. Var sin ros, med vidhängande blomstercheck, fick de. Samt ett trefaldigt skånskt leve. Tyvärr kunde Tore Bryneholt inte vara med av hälsoskäl. Det kommer säkert tillfälle att hylla honom i alla fall. På bilden från vänster Ingvar Folkesson, Ella Lundströn, Bibbi Persson och Gurli Hörnfeldt. Stående Anders Jönsson. (Klicka för större bild) (Bilden från HD/Britt-Mari Olsson.)