Kontakt

Vår aktivitetsgrupp, Britt-Marie Andersson och Ingrid Bjerne, ser noga till att vi inte sitter för ofta och för länge framför skärmen. De fixar medlemsmöten och flera aktiviteter,där den sociala samvaron är det viktigaste.Inte minst den traditionella vårutflykten,som det nu var dags för.Lite kylslaget var det när vi samlades på måndagsmorgonen. Men inte värre än att förväntningarna inför dagen höll oss varma.Det märktes direkt av surret i bussen. Vid ratten med mera som vanligt Jan från JP resor. Det kändes tryggt.
(Klicka för större bild.)

En trevlig fikapaus tillhör rutinen hos SeniorNet. Ibland lite kortare, ibland lite längre. Men! Passa på att besöka vår IT-träffpunkt och Öppet hus, för nu tar vi tar snart en rejäl paus.
Onsdagen den 22 maj sista datum för IT-träffpunkten Innan sommaruppehållet.
Torsdagen den 23 maj gäller för Öppet hus.
Så passa på att titta in. Om så bara för en fika. Alltid gott nykokt kaffe.
Efter pausandet återkommer vi igen i augusti. Exakt datum kommer i god tid här på hemsidan och Facebook.

Till dess; trevlig sommar!

Idag hade vi ett fint och kärt besök på Öppet hus, Gurli Hörnfeldt en av våra hedersmedlemmar. Vi passade på att få en kort pratstund med henne. För hon är i högsta grad ett strålande exempel på att åldern inte behöver vara något hinder.I september 1999 gick Gurli med i SeniorNet Helsingborg. Då blev hon inskriven som medlem nummer trettioåtta. Hon var då åttio år. Och idag tjugo år sedan, nästan hundra år gammal alltså, är hon som sagt, fortfarande medlem och i högsta grad aktiv på Internet och sin dator.

Klicka för större bild.

Då kan vi lägga vårens kursaktiviteter till handlingarna.Under sommaren tar vi sedan det lugnt och njuter av sol, ljusa kvällar och värme (förhoppningsvis). Datorn, ”paddan ”och ”nallen” kanske vi inte ägnar oss lika mycket åt, förrän vi ses igen till hösten fulla av iver att lära oss mer. Därför samlade föreningens kursgrupp, se bilden, de flesta kursledarna/assistenterna för att utvärdera vårens kurser och planera för höstens. Udo Jansen kunde nöjt konstatera att vårens kurser tagits emot bra och att eleverna varit överlag mycket nöjda. Något att ta med sig till kommande aktiviteter. Men visst finns det saker att göra bättre, fattas bara!
(Klicka för större bild)

Så skall det inte behöva vara tycker vi på SeniorNet Helsingborg.
Citatet nedan är hämtat ur undersökningen "Svenskarna och internet 2018."
”Allt fler kopplar upp sig allt mer i Internetsverige och allt färre lämnas kvar i ett digitalt utanförskap. Samtidigt finns det tydliga tecken i statistiken på att den som en gång börjat använda internet eller nätets olika tjänster inte slutar. De som inte använder internet alls idag har sällan provat på. När vi tittar på hur olika generationer använder olika tjänster på internet så kan vi också konstatera att det är få som slutar använda specifika tjänster när de väl börjat."
Varför är det då så många som fortfarande står utanför? Kom med du också!