Personuppgiftspolicy

Tyvärr verkar möjligheterna att träffas på IT-träffpunkten och ÖppetHus förbli små. Vi vill därför hjälpa dig som är medlem i SeniorNet Helsingborg med att lösa dina IT-problem på distans. Erfarenheterna från i våras är goda. Även om det inte var så många som hörde av sig, var både de som fick och gav support nöjda.

Är du  i behov av hjälp med din dator, smarttelefon, surfplatta eller har annat IT-problem? Hjälp får du genom att kontakta oss på något av följande sätt, så ser vi till att du kommer i kontakt med någon i supportgruppen:

 

 

När du kontaktar supporten måste du förutom att kort beskriva ditt problem också alltid uppge dina kontaktuppgifter: (Namn, mejladress och telefon).

Tycker du att det är svårt att formulera vad du vill ha hjälp med, svårt att beskriva? Rädd för att komma med dumma frågor? Och att det hindrar dig för att ta kontakt. Det behöver du inte vara. Var inte rädd för att be om hjälp! De av våra handledare som hjälper dig på distans har bra teknik till sitt förfogande. Det går helt enkelt till så att handledaren, vid behov, kan koppla upp sig mot din PC, telefon eller platta. Givetvis med din tillåtelse. Väl uppkopplad kan handledaren styra tex din telefon och visa hur man gör, ändra en trilskande inställning eller vad det nu kan vara.

Supportgruppen