Precis så var det när vi firade vårt 20 – årskalas. Klockan två var det enligt text-tv varmast i landet just i Helsingborg. 29,1 grader. Varmt också inomhus när det var dags för de olika programpunkterna. Men åhörarna verkade nöjda med vad de fick sig till livs, och lyssnade och frågade. Ja, vi får inte glömma att grillmästare Persson serverade varm korv, och att Gullevi Browning mfl. stod för rykande hett kaffe. Låt oss börja från början. Vår ordförande Anders Jönsson hälsade alla välkomna med sedvanlig förhoppning om en trevlig eftermiddag. För att ingen skulle missa något stod Guy Rosvall för nästa punkt, en programgenomgång, varefter Britt – Marie  Andersson informerade om dagens Quiz, med finfina priser.
Efter detta fick vi det stora nöjet, dagens höjdpunkt,att hylla de fyra medlemmar, som varit medlemmar sedan 1999, och som fortfarande är det. Var sin ros, med vidhängande blomstercheck, fick de. Samt ett trefaldigt skånskt leve. Tyvärr kunde Tore Bryneholt inte vara med av hälsoskäl. Det kommer säkert tillfälle att hylla honom i alla fall. På bilden från vänster Ingvar Folkesson, Ella Lundströn, Bibbi Persson och Gurli Hörnfeldt. Stående Anders Jönsson. (Klicka för större bild) (Bilden från HD/Britt-Mari Olsson.)


Anders, Britt-Marie och Guy informerar om dagens program. Grillmästare Persson räknar korvar.

Som sagt; under hela tiden serverades lekamlig spis , och det tror jag uppskattades. Grillmästaren uppskattade att ett drygt åttiotal korvar färdiggrillades. En viktig punkt under dagen var att mingla, som det heter. Allstå att bara träffas. Det var det många som tog till sig. "kommer du ihåg? Vad hette han? Vilken kurs träffades vi på?"

Katarina Stefelics verkar ha fått syn på en kär gammal bekant. Mingel kring korvbuffén.I Föreningslokalen informerade Maria Svensson från Brottsofferjouren om hur lätt det är att låta sig luras av mindre nogräknade personer, men framförallt om hur enkelt man, trots allt, kan undgå att bli lurad. Hon visade ett par instruktiva Youtube- klipp, som syn för sägen. 


Maria Svenson informerar inför en intresserad åhörarskara
.

N.N. stod för en uppskattad presentation och genomgång av sin smarta klocka. Vad jag kan förstå var det en hel del av de konster som klockan kan göra, som intresserade åhörarna. Det var nog många som förvånades. Det gäller att hålla sig uppdaterad!  Kanske dags att ordna kurs om smarta klockor?

 Publiken verkar tagen av denna otroliga klocka.

Under hela tiden var styrelse, kursledare och andra på plats för att ta del av frågor och synpunkter på föreningen, dess verksamhet och framtid.

Slutligen var det äntligen dags för att meddela resultatet av dagens Quiz. I alla fall vinnarna såg glada ut  och nöjda med utfallet.

Så var kalaset slut ,och alla travade hem i värmen.