SeniorNet Helsingborg är en ideell it-förening, som under mottot " Den som kan lite mer hjälper den som kan lite mindre", lotsar seniorer in i det digitala samhället.

Vi har nu många lyckade verksamhetsår bakom oss.2019 blir det tjugonde året vi genomför kurser för våra medlemmar. Våra återkommande veckoaktiviteter- Öppet hus och IT-träffpunkten- är båda välbesökta och omtyckta av både medlemmar och andra intresserade seniorer.
Men, vi skulle kunna bli ännu bättre! Vår akilleshäl är att vi saknar ledare till olika aktiviteter, kurser, personlig support, informationsträffar mm, som både vi och våra medlemmar efterfrågar.

Du, IT-intresserad! Tänk efter! Du är säkert just den vi letar efter. Kanske skulle du kunna leda en kurs om sociala medier? Eller hjälpa våra medemmar med att förklara vad molnet är. IT-säkerhet är ett aktuellt ämne både för datorer, mobiler och surfplattor, som behöver informeras om. Skulle du helt enkelt "bara" kunna vara till hjälp vid akuta problem som ofta drabbar oss alla i den digitala världen. Vi är öppna för alla förslag.

Medlemmar, och besökare på vårt fria IT-café, är alla seniorer. Med skiftande ålder och bakgrund. Gemensamt för alla är att de har behov av hjälp och stöd i olika former just när det gäller IT.

Till ditt förfogande står välutrustade, ändamålsenliga lokaler. Vi har exempelvisfräscha kursdatorer och ett nytt lokalt nätverk. Rejäla tv-skärmar, med möjlighet till uppkoppling av lärardatorer, plattor och mobiler, finns i våra lokaler, Föreningslokalen och Kurslokalen. Båda på Larmvägen, 8A resp. 4C.

Ta dig en fundrerare, och kontakta  Anita Törnkvist. . Hur du når henne finns under "Kontakt" på vår hemsida. När du ändå är här, läs gärna mer om våra kurser,aktiviteter och övrig verksamhet. Vill du komma och se hur vi har det, går det bra att besöka IT-café,  onsdagar 10.00-12.00, och IT-supprt torsdagar 13.00-15.30. Där finns alltid någon beredd att ta hand om dig!

Välkommen! Du är efterfrågad!Bilder från aktiviteter i kurslokalen och föreningslokalen