Enligt vanligtvis säker källa var höstens första medlemsmöte riktigt lyckat. Undra på det! Ett aktuellt och varierat program. Åttiofem medlemmar på plats. (Klicka för större bild)Och till det fika i pausen, med möjlighet att byta några ord med bordsgrannen. Nog så viktigt.

Ett högaktuellt inslag inledde. Det är ju nu bara några månader innan Skånetrafiken byter betalsystem den 15 december. Jessica och Annika från Skånetrafiken rätade säkert ut en hel del frågetecken kring vad som kommer att hända, eller inte hända. Av de många frågorna att döma var intresset på topp. Att det kommer att gå smidigt att åka buss efter den 15 december står väl ganska klart nu.

Vår APL-elev, Elliot Peterson, informerade med bravur om ”det smarta hemmet”. Ett stort område som visade sig sträcka sig från att tända en lampa till att bli uppmanad att ta sin medicin.  Allt då via IT. Än så länge får man dock ta medicinen själv. Hursomhelst, ett område med mycket stor potential, som redan är här.

Vi har ju nyss firat föreningens 20-årsdag. Vad passar då inte bättre än att be vår ”mesta" medlem, Bibbi Persson, att kåsera kring åren som gått. Det gjorde hon på ett personligt och medryckande sätt, med hjälp av ett bildband. Allt var kanske inte bättre förr, men visst finns det anledning att då och då titta lite bakåt. Och att tacka dem som var framsynta nog att ta initiativ till att bilda föreningen.

20-årsdagen firade vi ju den 26 augusti. En riktigt varm dag. Det framgick av det bildband Ingrid Bjerne visade från dagen. De flesta besökarna höll sig i skuggan, tycktes det. Trevlig inslag både för de som var på plats och övriga medlemmar.

(Båda bildbanden finns att titta på både i kurs-och föreningslokalen.)

Emellan de olika passen uppmanade Anders Jönsson, vår ordförande, besökarna att engagera sig i föreningen. Vår förening behövs i dessa digitala tider mer än någonsin. Men utan engagerade medlemmar, som är villiga att ställa upp lite extra, står vi oss slätt. Så: engagera dig i SeniorNet! Din insats behövs!


Jessica och Annika från Skånetrafiken fick många frågor.

Elliot hade mycket att säga om det smarta hemmet. Bibbi kåserade både personligt och medryckande om de gångna tjugo åren.