Alla aktiva i föreningen arbetar helt ideellt. Som ett tack  för allt arbete de lägger ner anordnar styrelsen några gånger om året olika aktiviteter för dem. Denna gång var det en rundtur i Helsingborgs nyare  områden. Med ett besök på en hemlig plats. Turen gick med den så kallade ”Kungabussen". Visserligen var inte destinationen Paris,men jag tror inte det var någon som misstyckte.

Nu gick turen  först till Parapeten, sedan vidare till det allt större området som kallas Maria Park, därefter till nya vattentornet, nya Gustavslundsområdet, Ramlösa, Raus och slutligen Råå hamn. Hela tiden under guidning av en av Helsingborgsguide. 

Den hemliga platsen var, som sagt inte Paris, utan hamnen i Helsingborg som normalt inte är tillgänglig för studiebesök. Bussen hade fått specialtillstånd att köra runt under guidning av en person från hamnkontoret. Det var mycket containrar - tror att man hanterade 300 000 containrar om året! Det krävs säkert en enorm logistik bakom för att få allt att fungera så att allt kommer till rätt plats. Om jag inte minns fel så var det "bara" 230 anställda där idag. Slutligen åter på Kemiras parkering och en rejäl lunch på Koppargrytan. Mycket att välja på och ingen behövde gå hungrig därifrån.

 "Kungabussen" var en upplevelse i sig. Ingång bakifrån. Eftersom den gått i trafik ner i Europa innan vi fick högertrafik hade den en mycket speciell finess - ratten var flyttbar från höger till vänster sida! Hur detta gick till fick vi dock inte se. Den något åldrade chauffören hade vissa problem i svängar och i synnerhet i rondeller - det hände ofta att han fick backa och köra fram ett antal gånger innan han kom runt! Med det verkade som om omgivningen uppskattade åsynen - det vinkades och fotograferades åtskilliga gånger.

Men-vi behöver fler aktiva! Välkommen att hjälpa till!


Påstigning bakifrån var det och det verkade ha gått bra.