Det var det på höstens andra medlemsmöte. Vår egen medlem Per Fridh stod för tillbakablickarna. Han drog datorns hela historia med operativsystemet DOS som startade på 1970-talet till Windows 10 som kom 2015. De blev lite nostalgi när Per pratade om Windows XP (kom 2001) och Windows 7 (kom 2009). Säkert många i publiken som har använt dessa system. Det var ett mycket intressant föredrag och det behövs lite tillbakablickar ibland för att förstå hur mycket som har hänt på kort tid.
Sedan blev det fikapaus med mycket prat, men ack så viktig del av våra möten.

 Därefter kom Mickey Missler från NTI-gymnasiet med framåtblickarna. Han visade bl a på vad Big Data innebär, att det finns mycket data om oss i olika databaser. AR (förstärkt verklighet) slog igenom ordentligt för allmänheten med spelet Pokémon Go men har en rad andra användningsområden.
VR (virtuell verklighet) är en datateknik som simulerar verkliga eller inbillade miljöer. Man kan uppleva VR med VR-glasögon. Mickey hade med sig enkla sådana så de som ville kunde testa.


Per Fridh stod för tillbakablickarna och Mickey Missler för framåtblickarna. Intressant att förstå historia och framtid.