Vid vårt senaste styrelsemöte tog styrelsen ut tre områden som vi måste utveckla. Dessa är verksamheten, marknadsföringen och värvning av medlemmar och volontärer. De tre delarna är helt förknippade med varandra.

Verksamheten är själva basen, orsaken till varför människor söker medlemskap i SeniorNet. Det är kurser, kafé, datorsupport, medlemsmöten och utflykter som är grunden i verksamheterna. Flera av dessa verksamheter behöver förnyelse, som t.ex. kurserna där fler kursämnen (likväl som lärare) behövs. Kaféverksamheten behöver bli intressantare och supporten behöver fler datorkunniga som kan vägleda dem med mindre kunskaper.

Fungerar inte verksamheten och blir intressantare, kommer vi gå en tråkig framtid till mötes.

Till detta kan också knytas den viktiga frågan om vilka lokaliteter vi behöver och har råd med inom den snara framtiden.

Att ha bra verksamheter är en grund, att nå ut och tala om detta för våra målgrupper är en annan. Här har vi hemsidan som bas, vi har facebook, tidningsannonser och medlemsmail som andra kanaler, men ingen genomtänkt strategi för någon av dessa. Något vi måste utveckla och fundera på andra vägar att nå ut också.

Det tredje området är rekrytering av medlemmar och volontärer som hjälper till i verksamheten. Medlemmarna nås bäst genom en bra verksamhet och renommé, där befintliga medlemmar är en viktig ”reklamfaktor” likväl som andra samspelande kanaler.

För att en bred och bra verksamhet skall kunna bibehållas och utvecklas krävs att fler än styrelse och några entusiastiska idealister ställer upp. Dessa kommer att tröttna om de inte får stöd och ”påfyllning” av fler som vill hjälpa till.

Känner du för att engagera dig några gånger per termin, så hör av dig till vår sekreterare. Engagemanget är ideellt men för de som ställer upp ordnar vi något trevligt varje termin.

Om du vill hjälpa SeniorNet att överleva så hör av dig till:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Sekr