Fakta om verksamheten

Den snabba digitaliseringen, som snart sagt kräver att allt nu ska ske via internet, ställer bland andra många seniorer utanför samhället. Den skapar ett digitalt utanförskap som inte är acceptabelt. Men utvecklingen mot ett allt mer digitaliserat samhälle kan inte stoppas.

SeniorNet Helsingborg erbjuder därför sina medlemmar en möjlighet att genom kurser och andra aktiviteter överbrygga detta hinder.  Liksom våra medlemmar är våra handledare 55+. De är väl medvetna om att det där med IT inte är så lätt alla gånger. Och ju äldre man blir, desto svårare tycks det bli. Barn och barnbarn är många gånger väldigt duktiga på datorer, smarta telefoner och surfplattor, men de har inte alltid förmågan att förmedla sina kunskaper till oss äldre. Våra handledare vet av egen erfarenhet detta och de har dessutom ett helt annat tålamod än yngre personer.

En av stöttepelarna i verksamheten är våra kurser, som du läser om här: Om våra kurser.Vår moderna, välutrustade kurslokal Larmvägen 4 C. Även under kursen krävs lite återhämtning.

Varje vecka har vi aktiviteter i vår föreningslokal Larmvägen 8A, ingång på gaveln.

IT-Träffpunkten onsdagar 9.30–12.
Till vår IT-träffpunkt är alla, medlemmar som icke medlemmar, välkomna att diskutera IT-frågor och/eller – problem. Våra handledare finns på plats och leder diskussionerna.

Öppet Hus torsdagar 13-15.30
Till Öppet Hus är våra medlemmar välkomna för att få hjälp och råd kring enkla tekniska problem med sin dator, surfplatta eller smarta telefon. Våra handledare ställer upp med personlig hjälp.


Vår föreningslokal Larmvägen 8A.
 

Varje vår och höst har vi flera medlemsmöten, med information om aktuella och intressanta ämnen, främst om IT.'

Medlemsmöte på Träffpunkt Ringstorp.

Kom med som medlem du som känner dig digitalt utanför. 

Vill du bli medlem? Läs mer här: Att vara medlem och Medlemsanmälan